Zatvori
Poslovni Puls
08/10/2013

Warren Buffett u krizi zaradio gotovo 10 milijardi dolara

Američki milijarder Warren Buffett zaradio je oko 10 milijardi dolara dobiti ulaganjem u velike kompanije od početka svjetske financijske krize...

Procjenjuje se da će taj iznos i dalje rasti. Buffett se trenutno nalazi na četvrtom mjestu Forbsove liste najbogatijih ljudi.

Kako je objavio Wall Street Journal, Buffett koji kontrolira tvrtku Berkshire Hathaway, ostvario je 680 milijuna dolara neto profita nakon što mu je američka prehrambena kompanija Mars vratila dug od 4,4 milijarde dolara, jer je preuzeo njezino poduzeće Wrigley. Buffett je u Wrigley uložio ukupno 6,5 milijardi dolara.

Druge velike Buffettove investicije u godinama krize bile su u banke Goldman Sachs i Bank of America, po pet milijardi dolara u svaku, zatim u kompanije General Electric i Dow Chemical, po tri milijarde dolara, dok je u osiguravajuću grupu Swis Re uložio 2,7 milijardi dolara.

Ukupna dobit koju je Buffett ostvario zahvaljujući tim ulaganjima već je dostigla 9,95 milijardi dolara.

Prema pisanju lista, ova strategija u potpunosti odgovara načelu kojim se Buffett vodi u poslovanju "Budi plašljiv kada su drugi pohlepni, budi pohlepan kada su drugi plašljivi".

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram