Zatvori
Poslovni Puls
09/10/2013

Vrdoljak kontra Linića: Ne podržavam ukidanje poreznih olakšica i nove porezne namete

Komentirajući najnovije prognoze MMF-a o daljnjem slabljenju hrvatskog gospodarstva za 0,6 posto ove godine, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak kazao je danas kako je ova godina prekretnica gdje treba doći do nule, dok se u idućoj godini očekuje pozitivan trend gospodarskog rasta...

Iduće godine trebao bi se vidjeti pozitivni trend, što manje-više govore i prognoze MMF-a (koji za iduću godinu predviđa rast od 1,5 posto), kazao je Vrdoljak novinarima uoči početka stručno-znanstvene rasprave o uređenju rijeke Save u Hrvatskoj akademija znanosti i umjetnosti.

Vezano oko prognoza za hrvatsko gospodarstvo Vrdoljak je napomenuo i da "u Hrvatskoj naravno ima i nekih zloduha koji daju malo drugačije, puno lošije prognoze nego što daje MMF', ali da je on i dalje veliki optimist.

Ovoj zemlji i inače treba više optimizma, rekao je Vrdoljak ističući da treba poticati investicije privatnog sektora te mu dati 'vjetra u leđa' jer bez njih neće biti ništa.

Na novinarski upit protivi li se HNS ukidanju porezne olakšice na prvu nekretninu, ministar je prvo odgovorio da će o tome stići priopćenje iz središnjice HNS-a nakon što o tome budu vrlo ozbiljno razgovarali, dodavši potom da se ta stranka protivi ukidanju bilo kakvih poreznih olakšica kao i uvođenja novih poreznih nameta dok nema rasta.

Na pitanje ima li kakvih promjena oko pregovora Ine i MOL-a kazao je da nema nikakvih promjena, da je u tijeku izbor konzultanata, za oko dva tjedna je novi krug razgovora u kojem će se razgovarati o korporativnom upravljanju koje se mora uskladiti s hrvatskim zakonima bez imalo dileme.

Naglasio je i da ga iz MOL-a nitko nije kontaktirao, niti je poslao pismo ili neku drugu namjeru za promjenom bilo čega što je dogovoreno na prvom sastanku, a o tome je već sve rečeno, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram