Zatvori
Poslovni Puls
14/10/2013

Jedino rješenje: Apple mora početi preuzimati velike kompanije?

John Sculley, izvršni menadžer Applea od 1983. do 1993. godine, ima savjet za ovu kompaniju, kojom je nekada rukovodio – kupujte više kompanija...

Sculley ne misli samo na male kompanije koje Apple kupuje zbog njihove tehnologije, kao kada je 2010. godine kupio Siri kako bi uveo novu generaciju digitalnog asistenta u svoje iPad i iPhone uređaje, već zaista velike kompanije, ozbiljne igrače kao što je eBay.

"Mislim da ćemo uskoro vidjeti kompletnu promjenu na polju e-trgovine", izjavio je Sculley za BBC.

S obzirom na to da Apple ima velike količine novca na raspolaganju, on smatra da bi taj novac trebao biti potrošen na pravljenje proizvoda.

"Apple nikada prije nije kupovao velike kompanije, i kada pogledate Passbook i sustav za prepoznavanje otisaka prstiju – što bi se dogodilo kada bi Apple odlučio kupiti eBay? I kada bi imali PayPal i sve to integrirali?“, upitao je Sculley.

Međutim, ideja o kupovini eBaya je malo vjerojatna, a važno je napomenuti da Sculleyeve odluke nisu uvijek bile najbolje za kompaniju u prošlosti – poznat je po tome što je istjerao Stevea Jobsa iz kompanije.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram