Zatvori
Poslovni Puls
15/10/2013

Agrokorovo preuzimanje Mercatora u rukama velikih banaka

Ključni uvjet da Hrvatski Agrokor preuzme slovenski Mercator je uspješno sklopi dogovor s bankama o reprogramiranju kredita od milijardu eura, piše mariborska Večer...

Agrokor je zadužen više od 1,6 milijardi eura, a list tvrdi da se Mercatorovo preuzimanje ne može izvesti dodatnim kreditom, kazao je u intervjuu za Večer prvi čovjek Mercatora Toni Balažić.
Prema toj procjeni, vlasnik do svježeg novca može doći ako proda dio Agrokora, a u igri više ne bi trebali biti najveći trgovački igrači u Europi, jer ih kriza prisiljava na povlačenje s njihovih osnovnih tržišta.
Kako se navodi, nekadašnji vlasnik Dinersa i Todorićev lobist Tomaž Lovše, ključni je čovjek s pristupom financijskim izvorima neke od velikih investicijskih banaka, ali on se još uvijek nalazi u pritvoru, gdje sjedi zbog Dinersa.
Blažić je naveo da se spominju i neki utjecajni krugovi koji ponovno žele spriječiti prodaju slovenske firme.
On je dodao da se Mercatorova uprava sprema s bankama pregovarati o nastavku samostalnog poslovanja, ako propradne Agrokorovo preuzimanje.
TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram