Zatvori
Poslovni Puls
15/10/2013

ECB spremna bankama zaračunavati negativne kamate za depozite

Europska središnja banka (ECB) spremna je po potrebi bankama zaračunavati negativne kamate za depozite, kazao je danas član upravnog vijeća ECB-a i guverner malteške središnje banke Josef Bonnici, upozorivši ipak da bi takav potez mogao imati negativne posljedice...

"Uvijek smo govorili da postoje određeni čimbenici, određene komplikacije koje treba pratiti. Takav potez može imati određene posljedice koje bi možda trebalo uzeti u obzir ali moguće je zaračunavati negativne kamate i mi smo na to spremni. Negativna kamata ima svoje dobre i svoje loše strane", rekao je Bonnici u danas objavljenom intervjuu za novinsku agenciju MNI.

Dodao je da bi učinak dodatnog sniženja ključnih kamatnih stopa u eurozoni bio slabiji budući da su već sada na niskoj razini.

U osvrtu na inflaciju čelnik malteške središnje banke kazao je da "nije siguran predstavlja li važeća niska razina ključnih kamatnih stopa poseban razlog za zabrinutost".

"U ovoj fazi očekujemo da će inflacija vjerojatno ostati u razumnom području između jedan i dva posto", dodao je, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram