Zatvori
Poslovni Puls
15/10/2013

Hrvatski Telekom pokrenuo vlastiti online poslovni servis

Hrvatski Telekom predstavio je uslugu Poslovni monitor za poslovne i privatne korisnike...

Njegovim korištenjem poslovni korisnici mogu provjeriti poslovanje sadašnjih ili budućih poslovnih partnera ili konkurenata, doznati s kim su povezani, pratiti trendove poslovanja te tražiti odgovore na pitanja poput: "Kako tvrtka posluje? Ostvaruje li dobit? Je li moguća dugotrajna suradnja? Hoće li tvrtka platiti na vrijeme?' itd. Privatni korisnici, pak, mogu provjeriti poslovne informacije pri zapošljavanju, pri kupovini određenih proizvoda ili usluga.

Portal se sastoji od Poslovnih tražilica Hrvatska (informacije o rukovodstvu određenih subjekata, o transakcijskim računima, rejting, stanje i trend poslovanja, financijski izvještaji-izvještaji za pet posljednjih godina, koeficijenti-informacije o likvidnosti, solventnosti...) te Regija (sastoji se od podatka za Hrvatsku, BIH, Srbiju te Sloveniju, a sadrži istu vrstu podataka kao i Poslovna tražilica Hrvatska).

Poslovne tražilice sastoje se od javno dostupnih podataka. Podaci se ažuriraju ovisno o vrsti, većina podataka ažurira se dnevno, dok se financijski podaci ažuriraju jednom godišnje. Razlika u odnosu na postojeće davatelje sličnih usluga su dnevna pretplata za korištenje tražilica ujedno i novost na tržištu, godišnja pretplata plativa u 12 mjesečnih obroka te podaci za Regiju (Bosna i Hercegovina, Srbija, Slovenija), navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram