Zatvori
Poslovni Puls
15/10/2013

Sanader stekao bogatstvo na privatnom biznisu, erotskim fotografijama i vjeronauku

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader nastavio je iznositi svoju obranu u slučaju Fimi media. Govorio je o godinama provedenima u Austriji...

Priču o svojem imetku Ivo Sanader je započeo od 1976., kada je kao student za Sportske novosti izvještavao sa Zimskih olimpijskih igara u Innsbrucku. Honorare je, tvrdi, dobivao i od austrijskog skijaškog saveza, a u Austriji je navodno zastupao fotografa Ivu Pervana s kojim je popola dijelio zaradu od njegovih fotografija. Poslije je kao zastupnik Meyer Pressa za istočno tržište kojem je, među ostalim, prodavao erotske fotografije, navodno zaradio između 350.000 i 400.000 eura.

Sanader je naveo da je u Austriji 1986. osnovao tvrtku Wapagg koja se bavila uvozom i izvozom. Bilo je pet suvlasnika, a Sanader je bio i predsjednik uprave, za što je dobivao 14 plaća godišnje. "Od toga sam u današnjoj vrijednosti zaradio 175.000 eura u dvije godine, a od zarade od poslova te firme još 300.000 eura", rekao je Sanader. Osim toga okušao se i u građevinarstvu, gradivši zgrade u Austriji i hotel u Antalyji.

Dodao je kako je uz sve to imao i tvrtku registriranu na kućnoj adresi preko koje je s tastom Ivom Šarićem zaradio 150.000 eura na studijama izvedivosti ulaganja u preradu otpada, vode i aluminija u Hrvatskoj i BiH. I supruga mu je, kaže, na tvrtki za umjetničko savjetovanje u dvije godine krajem osamdesetih zaradila oko 40.000 eura. Uz sve to Sanader je pet godina bio i zaposlenik tirolske vlade te je u osnovnoj školi predavao vjeronauk. Za to je dobivao 13 godišnjih plaća od oko tisuću eura, rekao je, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram