Zatvori
Poslovni Puls
18/10/2013

Internet postao dostupan svim kućanstvima u Europskoj uniji

Svako kućanstvo u Europskoj uniji ima od sada pristup širokopojasnom internetu zahvaljujući satelitima koji to omogućuju ondje gdje nema fiksnih veza, objavila je u četvrtak Europska komisija...

Satelitski priključci sada su dostupni u svih 28 zemalja, što znači da se svaki stanovnik Europske unije može pretplatiti na njih, uključujući tri milijuna stanovnika kojima fiksne i mobilne širokopojasne mreže dosad nisu bile dostupne", priopćila je Komisija.

Ljudi koji žive u udaljenim planinskim predjelima koji do sada nisu bili pokriveni fiksnim ili mobilnim mrežema, moći će se pretplatiti na satelit po cijeni od deset eura, a morat će nabaviti i satelitsku antenu koja prosječno stoji 350 eura.

Povjerenica za digitalne tehnologije Neelie Kroes izjavila je da je time ispunjen jedan od glavnih ciljeva digitalne agende za Europu.

"Moj je moto da svaki stanovnik Europe mora imati pristup digitalnim mrežama, što je sada uistinu moguće, iako još dosta moramo učiniti kako bismo te mreže poboljšali i ujednačili mogućnost pristupa. Zahvaljujući dodatnoj pokrivenosti koju omogućuju satelitske širokopojasne usluge postignut je cilj da širokopojasne usluge u 2013. budu dostupne svima. To je sjajno postignuće za sve građane Europe", rekla je Kroes, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram