Zatvori
Poslovni Puls
21/10/2013

Budućnost avioprijevoza su supermlazni zrakoplovi i svemirski kruzeri

Počeo je razvoj zrakoplova budućnosti, zasnovanih na svemirskim brodovima, koji bi mogli putnike prevoziti od Londona Sydneya za samo dva i pol sata...

Kompanija Virgin Galactic, u vlasništvu Richarda Bransona, navodi da razvija avione za svemirski turizam koji bi mogli biti modificirani u supermlazne putničke zrakoplove.

Zrakoplovi bi putovali izvan Zemljine atmosfere, a koristili bi gravitaijsku silu za putovanja nevjerojatno velikim brzinama. Let iznad planete, brzinom od 6.760 km/h mogao bi putovanje od Londona do Sydneyja skratiti na samo dva i po sata.

Među dugoročnim ciljevima kompanije su i svemirski kruzeri, koji bi ljude vozili na duža putovanja iznad Zemlje.

Komercijalni direktor Virgin Galactica, Stephen Attenborough, naveo je kako bi oni mogli poslužiti kao hoteli u orbiti ili omogućiti turistima putovanje do Mjeseca i nazad.

Suvlasnik Formula 1 tima Force India, Michiel Mol, i nizozemska aviokompanija KLM također su se udružili u proizvodnji sličnog zrakoplova, koji bi mogao poletjeti već idueće godine.

Karte bi trebale koštati 97.000 dolara, ali komercijalni svemirski letovi neće biti dostupni barem još 15 do 20 godina.

Molova prva generacija svemirskog broda, Lynx, putovat će brzinom od 3.540 km/h, a predviđa se da će moći letjeti četiri puta dnevno i obaviti pet tisuća letova s jednim motorom. Za razliku od Virginove letjelice, Molov brod neće izlaziti iz atmosfere.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram