Zatvori
Poslovni Puls
22/10/2013

Linić žestoko napao banke: Neka pronađu stranku koja će ih podržati

Vlada neće mijenjati prijedlog izmjena Zakona o potrošačkom kreditiranju, a bankare upućujem da u parlamentu nađu one koji će ih podržati, rekao je ministar financija Slavko Linić zamoljen za komentar zahtjeva Hrvatske udruge banaka (HUB) da se prijedlog tog zakona povuče iz vladine i saborske procedure...

"Imaju parlament, tamo će biti glasovanje, pa nek si nađu one koji će ih podržati", rekao je Linić na konferenciji za novinare u povodu objave podataka o proračunskom deficitu i javnom dugu.

Istaknuo je da Vlada neće mijenjati svoj prijedlog izmjena Zakona o potrošačkom kreditiranju te kako je uvjeren da će se vladajuća koalicija pri izglasavanju zakonskih promjena držati jedinstveno.

"To koliko su banke glasne i bučne", kaže Linić, "pokazuje koliko su odgovorne za ovakvu situaciju".

Dodaje da nema ništa protiv najavljenog obraćanja banaka Ustavnom sudu. Pritom napominje da su naknade i kamate, za razliku od tečaja, u domeni Ministarstva financija te da je Vladin prijedlog utemeljen na Zakonu o obveznim odnosima.

HUB je u današnjem istupu zatražio povlačenje izmjena Zakona o potrošačkom kreditiranju iz Vladine i saborske procedure uz obrazloženje da su izmjene tog zakona u ovom trenutku suvišne te da se sva pitanja koje ova izmjena treba riješiti mogu ili trebaju riješiti drugim propisima ili sporazumima, prnosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram