Zatvori
Poslovni Puls
23/10/2013

Novi, još tanji iPad i besplatni softver za Apple računala

Apple u utorak je predstavio tanji i brži tablet nazvan iPad Air te otkrio da će njegov operativni  OS biti besplatan za njegove korisnike, što je izazov konkurentskoj kompaniji Microsoft...

Apple je svoju ponudu iznenađenja, koja će biti dostupna svim Apple korisnicima, objavio u utorak kada je predstavio i svoju novu liniju notebooka te računala Mac.

Mac OS te iWork, koji se natječu s Microsoftovim proizvodima Excel, World i drugim aplikacijama, bit će sada besplatno ponuđeni korisnicima.

"Želimo da naši kupci imaju naš najnoviji software", rekao je u San Franciscu Appleov glavni direktor Tim Cook.

Appleov iPad Air je oko 20 posto tanji od prethodne generacije tableta s početnom cijenom od 499 USD. No njegovim tabletima idućih mjeseci prijeti oštra konkurencija Microsfota, Nokie i Amazona.

Apple je 2010. bio pionir na tržištu sa svojim iPadom, ali je pod sve većim pritiskom jeftinijih uređaja konkurenata kao što su Amazon Kindle Fire ili Samsung Electronics Note.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram