Zatvori
Poslovni Puls
24/10/2013

Izraelski investitor ulaže 18 milijuna kuna u izgradnju hangara za Croatia Airlines

Jedan o izraelskih poslovnih partnera Croatije Airlines ulaže 18 milijuna kuna u izgradnju trećeg hangara za održavanje i servis aviona Croatia  Airlines. Riječ je o privatnoj investiciji u izgradnju trećeg hangara, ali izraelski investitor neće ući u vlasničku strukturu Croatije Airlines... 

Prema projekciji, prihod od trećeg hangara Croatiji bi donio povećanje prihoda od tehničke djelatnosti za 30 do 35 posto što je oko 35 milijuna kuna, a prema studiji isplativosti, kako navodi Aktualov izvor, hangar bi trebao bi trebao biti isplaćen u roku od šest godina iako je lako moguće da taj rok bude i upola manji.

Projektna dokumentacija je već gotova i u procesu je traženje građevinske dozvole za izgradnju tog objekta na zemljištu koje je u vlasništvu domaćeg avio-prijevoznika.

Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko na brifingu za medije u petak nije htio potvrditi, ali niti opovrgnuti ovu vijest. "Sve što za sada mogu reći o izgradnji trećeg hangara jest to da se nalazi u završnoj fazi", rekao je Kučko.

Treći hangar gradi se ponajprije zbog povećanog interesa Croatijinog najvećeg klijenta Lufthanse. Osim Lufthanse za usluge održavanja i servisa zrakoplova su zainteresirani i novi klijenti poput Air Baltica, Air Francea, SkyWorka i Bel Aira. Novi hangar znači i novo zapošljavanje 45, uglavnom pomoćnih, radnika.

"Da ne bi došlo do zabune, do povećanja potražnje došlo je nakon prihvaćanja plana restrukturiranja.", rekao je Kučko u obraćanju novinarima.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram