Zatvori
Poslovni Puls
25/10/2013

Može li nas izvući izglasani Zakon o strateškim ulaganjima?

Hrvatski sabor donio je danas Zakon o strateškim investicijskim projektima koji bi trebao stvoriti preduvjete za pokretanje investicijskog ciklusa, omogućiti brže izdavanje dokumentacije za ostvarivanje javnih i privatnih projekata od strateškog interesa...

Zakon propisuje kriterije za utvrđivanje strateških investicija i raspolaganje nekretninama u vlasništvu države, davanje koncesija, obveze investitora i dinamiku njihova izvršavanja te obveze upravnih tijela.

Sva ulaganja veća od 150 milijuna kuna koja zadovolje dio od ukupno 12 uvjeta navedenih u zakonu, dobit će status strateških ulaganja i pravo na ubrzanu proceduru.

Strateškim će se smatrati i projekti koji se ostvaruju na područjima od posebne državne skrbi, odnosno na otocima, a vrijednost kapitalnih troškova ulaganja je najmanje 20 milijuna kuna.

Zahvaljujući amandmanu Petra Baranovića (HNS) oznaku strateškog nosit će i projekti u području poljoprivrede i ribarstva čiji su ukupni kapitalni troškovi ulaganja najmanje 20 milijuna kuna.

Većina je odbila amandman IDS-a da se prije proglašavanja nekog projekta strateškim zatraži mišljenje predstavničkih tijela županija, gradova i općina na čijem se području projekt namjerava realizirati, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram