Zatvori
Poslovni Puls
26/10/2013

Air Serbia bacila rukavicu Croatia Airlinesu: Postajemo najmoćniji u regiji!

Na ceremoniji upriličenoj pred velikim broj stranih i domaćih novinara u Beogradu poručeno je kako će Air Serbia biti lider avioprijevoza u regiji...

Generalni direkor Air Serbia Dane Kondić je rekao kako je osnivanje nove aviokompanije prekretnica u razvoju Srbije. On je osnivanje Air Serbia ocijenio kao "priču o novim putovanjima".

"To je priča o putovanjima na koja svi mi krećemo", rekao je Kondić, podsjetivši da je ta priča počela 1927. godine kada je osnovana Aeroput, preteča JAT-a.

Istakavši da je Air Serbia novi avioprijevoznik sa novom ambicijom, on je rekao da će klijenti u ovoj kompaniji biti tretirani kao gosti.

"Ova kompanija će biti ponos građana Srbije i ona će postati najbolja u regiji", rekao je direktor Air Serbia i dodao da su za tri mjeseca od osnivanja kompanije osnovali novu flotu, predstavili se sa logom koji je stilizirani grb Srbije i najavio da će prvi Airbus sutra početi letjeti.

Najavio je i kako će još pet zrakoplova doći u naredna dva mjeseca, a četiri iduće godine.

Prema njegovim riječima, sasvim je upotpunjena usluga s novim sjedištima, novom ponudom hrane i pića i mogućnostima zabave tijeko leta i novom obučenošću osoblja.

Uvođenje nove mreže i destinacija i reda letenja, dodao je Kondić, putovanje Air Serbiom će učiniti puno ugodnijim.

Kondić je, kao primjer uspješnosti naveo Etihad koji sporazumom o strateškom partnerstvu s Vladom Srbije postao vlasnik 49 posto Air Serbia i pravo upravljanja, rekao da je Etihad Airwaya aviokompanija Ujedinjenih arapskih emirata (UAE) za deset godina može postati tvrtka koja gospodarstvu donosi deset milijardi dolara.

On je, izrazivši očekivanja da će postati svjetska aviokompanija, poručio da je to cilj Air Serbia i da ona predstavlja revoluciju.

Vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je sudjelovao u sklapanju sporazuma s Etihadom, rekao je da je ovo veliki korak za Srbiju.

Vučić je naveo da su za kratko vrijeme uspjeli promjeniti odnos i način razmišljanja i pokažu kako se ulaže državni novac koji neće biti bačen u bunar.

On je, ukazavši da je država većinski vlasnik nove aviokompanije, naglasio da je cilj da Air Serbia bude uvjerljivo najznačajnija i najjača kompanija u regiji.

"Air Serbia pokazuje da država Srbija može biti moderna. Mislimo da se u regiji teško da mogu usporediti s nama i uvjeren sam da će građani Srbije i svi oni koji budu koristili usluge Air Serbia korisiti riječi hvale", rekao je Vučić.

Hrana će, kako je rekao, vina i hrana u avionima će biti srpska, a osmjeh momaka i djevojaka više nego izraženiji.

On je kao najznačajnije ukazao da će ova kompanija za manje od godinu dana postati profitabilna.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram