Zatvori
Poslovni Puls
30/10/2013

U Americi 38 posto djece mlađe od dvije godine koristi tablet ili mobitel

Sve veći broj djece u Sjedinjenim Državama igra se uz pomoć mobilnih uređaja - 38 posto djece mlađe od dvije godine na neki je način koristilo tablet ili pametni telefon, tvrde istraživači neprofitne udruge Common Sense Media...

U razdoblju od 2011. godine do danas povećao se broj djece mlađe od 8 godina koja se koriste mobilnim uređajima sa 38 na 72 posto. Prosječno vrijeme koje provedu s tim uređajima se tijekom istog razdoblja utrostručilo sa 5 na 15 minuta. Vrijeme provedeno pred "klasičnim" ekranima - TV, računalima i konzolama igara je i dalje veliko ali u opadanju.

"Mediji koje danas djeca mogu konzumirati imaju dubok učinak na njihovo učenje, društveni razvoj i ponašanje. Jedini način na koji možemo povećati pozitivne i smanjiti negativne učinke je da razumijemo ulogu koju ti mediji i uređaji igraju u njihovom životu", rekao je vlasnik i osnivač Common Sense Media James Steyer.

Istraživanje je temeljeno na istraživanju provedenom između 20. svibnja i 12. lipnja na uzorku roditelja 1463 djece stare osam i manje godina u kojoj su predstavnici afroamerikanaca i latinoamerikanaca bili zastupljeniji nego u općoj populaciji, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram