Zatvori
Poslovni Puls
31/10/2013

Ljubo Jurčić osniva stranku: Riješit ćemo visoku nezaposlenost i pokrenuti proizvodnju

Nakon Mirele Holy i njena Oraha političku stranku osniva i Račanov ministar gospodarstva Ljubo Jurčić. Nakon što na prošlim parlamentarnim izborima 2011. nije uspio sa svojom platformom “Hrvatska ekonomska inicijativa”, Jurčić osniva stranku s ambicijom da ona postane nukleus široke koalicije koja bi se na idućim izborima suprotstavila SDP-u s jedne i HDZ-u s druge strane...

"Da, razmišljam o osnivanju političke stranke. Već smo održali nekoliko sastanaka i došli do zaključka da, ako želimo izaći na iduće izbore, moramo osnovati stranku", rekao je Jurčić za Večernji List.

Konačnu odluku donijet će u prosincu, a bude li sve išlo po planu, stranka će biti osnovana u siječnju iduće godine. Njegova se stranka, tvrdi, neće baviti ideološkim temama. Umjesto ćirilice ili komentiranja biskupskih propovijedi bavit će se isključivo “velikim nacionalnim problemima” poput visoke nezaposlenosti, niskih osobnih dohodaka, te pada domaće proizvodnje.

Kako će se stranka zvati, Jurčić još nije odlučio, ali želi da ona bude točka oko koje će se okupiti stranke poput HSLS-a i Oraha, regionalnog PGS-a, ali i mnogi načelnici, gradonačelnici i vijećnici koji su uspjeli na lokalnim izborima kao nezavisni kandidati, a kojima je svoju podršku u kampanji davao i Ljubo Jurčić.

Neki od njih su b(bivši gradonačelnik Kaštela, a danas gradski vijećnik), zatim Mirela Mezak Stastny i Jozo Gavran (predsjednica i zastupnik Skupštine Požeško-slavonske županije), zatim gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković i drugi.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram