Zatvori
Poslovni Puls
05/11/2013

Evo zašto Google možda ipak nije poslodavac iz snova

Zahvaljujući redovnim izvještajima u medijima o brojnim pogodnostima u kojima uživaju radnici Googlea, uvaženo je mišljenje da je u pitanju kompanija iz snova, prenosi index.hr...

Međutim, budući da svaka priča ima dvije strane, Business Insider sad prenosi tvrdnje zaposlenih koji pišu da u Googleu ipak radni uvjeti nisu tako bajkoviti kao što se redovno prikazuju.

Ovo su neka od negativnih iskustava radnika u kompaniji Google:

"Najgore kod rada u Googleu, za mnoge ljude, je to što imaju previše obrazovanja ili znanja za ono što rade. Google ima vrlo visoko postavljenu ljestvicu pri zapošljavanju kako bi se održao brend. Kao rezultat toga biraju izuzetno bistre i kvalificirane kandidate, čak i za najniže pozicije".

"Nažalost, usprkos uobičajenom mišljenju, mislim da su inženjeri u Googleu - osrednji. Ali uz jako puno arogancije. Svaki od njih misli da je bolji od onog drugog. Pa je prilično teško bilo što s njima raspraviti, osim ako niste prijatelji. Objektivne rasprave su prava rijetkost, budući da svi brane svoj teritorij i ne zanimaju ih mišljenja drugih, osim ako su ti drugi – Bogovi".

"Razlog zbog kojeg sam nakon tri godine otišao iz Googlea bio je taj što sam shvatio da je utjecaj koji imam u tvrtci kao pojedinac stvarno minimalan. Osim ako ste neizmjerno talentirani inženjer koji je dobio priliku da smisli nešto novo, vjerojatno ste samo momak/ djevojka koji dodaju ulje za podmazivanje kotačića u mašineriji".

"Ako morate raditi u jednoj od četiri glavne zgrade u kampusu, velika je vjerojatnost da će vam radni prostor biti izuzetno skučen. Uobičajen je prizor vidjeti tri ili četiri radnika u jednom odjelu ili nekoliko menadžera koji dijele ured. Uz sve moguće sadržaje kao što su prostorije za jelo, igre, TV, razgovore, sastanke itd, nevjerojatno je teško pronaći malo mira, mjesto na kojem možete razmišljati".

"Ako se nalazite u procesu dobijanja posla u Googleu, pregovarajte oštro, budite jasni u svojim zahtjevima i obavezno tražite sve napismeno. Čuti ćete jako puno mutnih obećanja, koja se ne ispunjavaju".

"Tamo je kao u Nigdjezemskoj - ljudi nikad ne odrastu. Stalno piju, druže se, igraju igrice i jako malo rade"

"Ono što je meni smetalo jeste nemogućnost da radim van ureda, što sam potpuno uspješno radio posljednjih 5-6 godina".

"Kao netko tko je privremeno radio u Googleu, mogu reći da mi je najgori bio arogantni stav stalno zaposlenih. Kao da misle da je svatko tko ne radi stvarno za Google manje vrijedan i pametan".

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram