Zatvori
Poslovni Puls
06/11/2013

Imigranti u Velikoj Britaniji plaćaju više poreza

Imigranti koji su došli u Britaniju nakon 1999. bolje su obrazovani, plaćaju više poreza i dobijaju manje državnih beneficija od rođenih Britanaca, pokazala je studija...

Nedavno se rasplamsalo anti-imigracijsko raspoloženje u Britaniji zbog upozorenja u medijima koji naginju desnici o novim dolascima imigranata kojima država daje beneficije i besplatno zdravstvenu skrb.

Prema studiji koja se temelji na službenim podacima, imigranti koji su došli iz europskih zemalja između 2001. i 2011. platili su 34 posto više poreza nego što su dobili u beneficijama, dok su imigranti iz drugih zemalja platili oko dva posto više. Rezultati studije objavljeni su u izvješću o fiskalnim posljedicama imigracije u Britaniji.

Autori izvješća, koje je objavio Centar za istraživanja i analizu migracije (CReAM), zaključili su da strahovi da imigranti dolaze u Britaniju bez namjere da se tamo zaposle nemaju veze sa stvarnošću.

Prema izvješću, imigranti koju su došli u Britaniju nakon 1999. imali su 45 posto manju vjerojatnost da će dobiti beneficije od države nego rođeni Britanci. Također su imali 3 posto manju vjerojatnost da će živjeti u socijalnim stanovima.

Osim toga, bolje su obrazovani od Britanaca. Godine 2011. 32 posto imigranata iz Europskog ekonomskog područja (EEA) i 43 posto onih izvan te regije imali su sveučilišnu diplomu i tek jedan od pet rođenih Britanaca (21 posto), piše Huffington Post.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram