Zatvori
Poslovni Puls
07/11/2013

Hoće li u Šangaju biti interesa za ulaganjem u hrvatske luke

Potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić ponudila je hrvatske luke kao ulazne točke za kinesku robu u Europu kada se u srijedu u Šangaju sastala s Jiangom Zhuoqingom, zamjenikom gradonačelnika tog financijskog i trgovačkog središta s BDP-em od 320 milijardi dolara...

Šefica hrvatske diplomacije sastala se sa zamjenikom gradonačelnika Jiangom Zhuoqingom koji je podsjetio na suradnju Šangaja sa prijateljskim gradom Zagrebom, osobito na području obrazovanja, znanosti i tehnologije.

Hrvatska ima vrlo dobru lokaciju, a sa Šangajem dijeli slične interese i zato vidimo mogućnost suradnje, kazala je ministrica. Hrvatske luke ulaz su na šire tržište od samog hrvatskog tržišta, odnosno ulaz su na tržište zemalja zapadnog Balkana, ali i šire u srednju Europu, dodala je Pusić.

Šezdeset posto BDP Šangaja, najvećeg kineskog grada s 23 milijuna stanovnika čine usluge, a ostalo čine financije, transport i trgovina.

Pusić, koja boravi u višednevnom službenom posjetu Kini, u petak će obići poslovnu zonu Pudong i sastati se s gradonačelnikom Šangaja Yangom Xiongom, a njezin zamjenik Joško Klisović predstavit će investicijske mogućnosti tamošnjim poslovnim ljudima.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram