Zatvori
Poslovni Puls
07/11/2013

Industrija video igara postala puno snažnija od Hollywooda!

Kako tehnologija postaje sve naprednija, očekuje se da će industrija video igara nadmašiti Hollywood – u popularnosti ali i u zaradi. Globalno se očekuje da će industrija video igara prodajom naslova ostvariti profit od skoro 100 milijardi dolara, dok će holivudski blockbusteri na blagajnama zaraditi 10.8 milijardi dolara...

Uspjeh video igara toliko je očigledan da su pojedine slavne osobe odlučile da svoje glasove pozajme likovima iz igara, tako da su igrači u pojedinim igrama imali priliku čuti Emmu Stone, Christophera Walkena i Snoop Doga.

Primjera radi, svega tri dana nakon izlaska, Grand Theft Auto V ostvario je rekordnu zaradu od milijardu dolara, a očekuje se da će igra Call of Duty: Ghosts također stići do ove brojke, uz malu pomoć Megan Fox koja se pojavljuje u reklamama.

"Igranje igrica nije više samo hobi bez neke posebne vrijednosti, to je dokazao GTA V, i zaista je uzbudljivo da su izazvali na dvoboj Hollywood i pobijedili," rekao je Craig Glenday, urednik u "Guinness Book of World Records", prenosi  B92.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram