Zatvori
Poslovni Puls
07/11/2013

MojPosao postaje dio holdinga Alma Career Oy

Grupacija Alma Media, vlasnik portala MojPosao, i Monster Worldwide Inc. ojačali su svoje istočnoeuropske i baltičke operacije povezujući ih u holding Alma Career Oy...

Holding Alma Career Oy obuhvatiti će internetske stranice i alate za zapošljavanje iz Poljske, Madžarske i Češke - dio Monsterovog portfelja, te Češke1, Slovačke, Hrvatske, Finske, Estonije, Latvije i Litve - dio Digital Consumer Services segmenta Alma Medije.

S obzirom na veličinu svojih postojećih operacija, Monster postaje manjinski vlasnik u novoosnovanom holdingu s udjelom od 15%, dok će Alma Media zadržati većinskih 85%. Novi holding operativno će poslovati od početka 2014. godine.

Povezivanjem svojih operacija, obje korporacije fokusiraju se na isti cilj – dodatni rast u segmentu usluga vezanih za zapošljavanje. Kako je istaknuo Raimo Mäkilä, Senior Vice President poslovne jedinice Marketplaces u Alma Mediji „proširivanje uspješne suradnje s Monsterom odličan je nastavak dosadašnje strategije Alma Medije“.

Naime, kako bi razvila digitalni segment svog poslovanja, grupacija se u 2012. usmjerila na međunarodno tržište te usluge vezane za zapošljavanje i razvoj karijere. Tako je i u transakciji provedenoj u studenom 2012. preuzela tvrtku Tau on-line d.o.o. koja upravlja portalom MojPosao.

Za MojPosao, kao i sve druge stranice za zapošljavanje u vlasništvu Alma Medije, koje će od sljedeće godine biti dio holdinga Alma Career Oy (Monster.fi iz Finske, Profesia.sk iz Slovačke, LMC koji upravlja stranicama Jobs.cz, Prace.cz i TopJobs.sk u Češkoj i Slovačkoj te CV online na Baltiku), kako ističe Mäkilä, spajanje znači mogućnost korištenja tehnoloških rješenja, koncepata usluga i prodajne mreže vodeće grupacije za zapošljavanje u svijetu.

Za Monster je ovo prilika da razvije svoju globalnu mrežu uključivanjem vodećih stranica za zapošljavanje na tržištima koje pokriva poslovna jedinica Alma Media Marketplaces, navodi se u priopćenju.

mojposao_v2

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram