Zatvori
Poslovni Puls
12/11/2013

Brodosplit dobio veliki posao u Njemačkoj!

Brodosplit i njemački koncern Kranunion potpisali su ugovor po kojem će splitsko brodogradilište najmanje pet godina proizvoditi portalne i portalno-okretne dizalice namijenjene za veliki transport u lukama i brodogradilištima...

Početak proizvodnje dizalica predviđen je za prosinac ove godine, a splitsko brodogradilište ovim ugovorom osigurava zaposlenost od 200 do 400 radnika, priopćio je danas Odjel za odnose s javnošću Brodosplita.

Iz splitskog su brodogradilišta pojasnili kako je ovaj ugovor koncipiran na način da je njemački konzorcij dužan isporučivati dokumentaciju i uhodavati proizvodnju dizalica, a Brodosplit ima zadatak na osnovu toga izraditi dizalice po sistemu "ključ u ruke".

Ovaj ugovor, kako se navodi u priopćenju, osim poslovne, ima i stratešku važnost jer splitsko brodogradilište postaje jedini proizvođač takvih vrsta dizalica na području jugoistočne Europe i Mediterana.

Kranunion je njemačko udruženje triju proizvođača dizalica specijaliziranih za dizanje i prijevoz teških tereta - Kirow, Ardelt i Kocks, koji su lideri na svjetskom tržištu za proizvodnju različitih vrsta dizalica.

Napominjući kako se se u Hrvatskoj planira obnova luka uz Dunav i Savu, luke Ploče te luke Rijeka, kao i tehnološke obnove u hrvatskim brodogradilištima, iz Brodosplita ističu kako tu vide prilike za realizaciju ugovaranja novih dizalica za vertikalni transport.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram