Zatvori
Poslovni Puls
12/11/2013

Zbog velikog interesa ulagača, produljen rok natječaja za koncesije na autoceste

Ministar prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić izjavio je da se rok za prijave za koncesioniranje autocesta pomiče za 21 dan...

Rok prijave bio je prvotno određen za 15. Studeni, ali je Vlada produljila rok, zbog navodno velikog interesa ulagača.
"Ministarstvo prometa odlučilo je zbog velikog interesa prolongirati prvi rok za još dodatni 21 dan" kazao je ministar prometa i infrastrukture za RTL televiziju.

"Sve ide svojom dinamikom i po našem terminskom planu. Krajnji rok monetizacije ostaje isti, a to je sredina sljedeće godine, a jesen sljedeće godine možebitna uplata sredstava u proračun", dodao je Hajdaš Dončić.

Vlada RH daje u koncesiju postojećih 1.024 km autocesta kojima upravljaju HAC i ARZ strateškom investitoru koji bi preuzeo naplatu cestarine, upravljanje, kao i redovno i izvanredno održavanje autocesta u razdoblju od 40-50 godina.

Prema izvješću Savjetnika za 40-godišnju koncesiju, investitor bi Vladi RH platio koncesijsku naknadu u prvotno procijenjenom iznosu od 2,4 – 2,9 milijardi eura.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram