Zatvori
Poslovni Puls
13/11/2013

Druga generacija startupa iz ZIP-a predstavila svoje projekte

Zagrebački inkubator poduzetništva održao je drugi Demo Day u ZIP.Events prostoru, u zgradi Sveučilišta u Zagrebu...

Događaj je otvorio Ivo Špigel koji se osvrnuo na cjelokupni rad i trud timova u ZIPu. "Demo Day je poseban dan za ZIP, svojevrsna promocija timova koji su proteklih pola godine uložili puno truda u svoje projekte i naporno radili u ZIPu. Projekti koje smo danas prezentirali redom imaju potencijal prerastanja u uspješna poduzeća, u kojima će njihovi pokretači zapošljavati najtalentiranije i najkreativnije inženjere, dizajnere i stručnjake drugih profila. Iako su vrlo različiti po područjima djelatnosti, u svakome od ovih projekata krije se zametak nečega što bi jednog dana mogla biti hrvatska priča o globalnom uspjehu", rekao je Špigel.

Glavni dio događaja započeo je pitchevima startup timova koji su uspješno završili ZIP-ov program. Predstavili su svoj razvoj i napredak kroz 6 mjeseci koliko je trajao predinkubacijski program. Od sedam timova koji su primljeni u drugu generaciju njih pet je uspješno predstavilo svoj startup. Kao i na prvom Demo Day-u, i ovaj put vrijeme se odvojilo za novu ZIP generaciju. Direktno uz rame druge generacije stala su i dva projekta iz treće generacije, koji su brzo napredovali od ulaska u ZIP:

AgroNode - inteligentni sustav navodnjavanja koji na osnovi izmjerenih vrijednosti zemlje i zraka na najoptimalniji način navodnjava poljoprivredne kulture. Korisnik putem web aplikacije ima potpunu kontrolu nad sustavom kao i bilješke trenutnih i prošlih stanja na polju.

Appointment Labs – omogućava rezervacije putem interneta svim uslužnim djelatnostima kao što su kozmetički i frizerski saloni, poliklinike, stomatološke ordinacije i druge. Koristeći Appointment Labs nije potreban telefon kako biste
rezervirali termin. Dovoljno je klikom miša odabrati uslugu i vrijeme kada želite rezervirati.

MadBarz – vodeća globalna stranica za Street workout, jedan od najbrže rastućih sportova današnjice. Prepoznat je od korisnika diljem svijeta, što dokazuje činjenica da projekt ima 150 000 jedinstvenih posjeta mjesečno i 86 000 Facebook fanova. Svojim predefiniranim treninzima, statistikama i društvenom komponentom, Madbarz pomaže korisnicima u svakodnevnom treniranju.

SportInTime – vrlo jednostavna platforma za praćenje sportskih događaja, koja medijskim kompanijama može biti dodatni izvor prihoda, a ne trošak, zahvaljujući inovativnim promotivnim kampanjama.

Sizem – izvedenica od Size them - izmjeri ih. Sustav podučava žene kako se točno mogu izmjeriti, te procijeniti odgovara li im veličina ili ne. K tome, pomaže im u pronalasku grudnjaka, kupaćih kostima i ostale odjeće koju mogu naručiti online.

Greenpie – web aplikacija koja omogućava nutricionistima automatizaciju procesa savjetovanja u prehrani. Greenpie je jedino rješenje na tržištu koji omogućava nutricionistima automatsko praćenje i komuniciranje sa svojim klijentima u stvarnom
vremenu putem interaktivnog dnevnika prehrane.

Ljiljana Nieder – kuharica novog doba koja komunicira putem digitalnih platformi. Kroz provjerene i detaljno opisane recepte komunicira s više od 170.000 jedinstvenih korisnika mjesečno..

Po završetku pitcheva dodijeljeni su certifikati navedenim startupima koje je uručila ZIP koordinatorica Tihana Marelja. Prije završetka Mihovil Barančić, jedan od osnivača ZIP-a, najavio je novi korak u suradnji s ERSTE bankom koja potiče mlade i kreativne IT projekte. ERSTE banka i ZIP dodijeliti će novčanu nagradu timu iz treće ZIP generacije koji u prvom dijelu programa (3 mjeseca) ostvari najveći napredak u  radu. Nagrada od 1001 Eura biti će uručena u prosincu na Mentor Showcaseu u ZIP-u na kojem će timovi 3. generacije prezentirati svoj napredak u prva 3 mjeseca pred ZIP osnivačima i mentorima.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram