Zatvori
Poslovni Puls
14/11/2013

Banka iza koje stoji umirovljeni general Čermak ostvarila dobit od 9,24 milijuna kuna

Partner banka objavila je izvješće za prvih devet mjeseci ove godine. Na kraju trećeg tromjesečja Partner banka ostvarila je dobit, nakon rezervacija, u iznosu od 9,24 milijuna kuna, što je 8,6 milijuna kuna više nego u istom razdoblju 2012. godine. Ukupna aktiva na kraju rujna 2013. godine porasla je, u odnosu na kraj 2012. godine, za 62,9 milijuna kuna i sada iznosi 1,36 milijardi kuna, priopćeno je iz banke...

Na strani izvora sredstava Partner banke nastavljen je trend porasta depozita, a najveći udio u njima predstavljaju oročeni depoziti stanovništva čija je stabilnost učvrstila i stabilnost same banke. Svoje stabilno poslovanje banka temelji i na primjerenoj adekvatnosti kapitala.

Naime, stopa adekvatnosti jamstvenog kapitala Partner banke iznosi 14,44 posto, što je za gotovo 2,5 posto više od minimalne stope adekvatnosti u Hrvatskoj. Također, porast je ostvaren i u segmentu štednje građana koja na kraju trećeg tromjesečja iznosi ukupno 523,9 milijuna kuna, što predstavlja porast od čak 16 posto u odnosu na razdoblje krajem 2012. godine.

Umirovljeni general Ivan Čermak, odnosno njegova tvrtka Crodux Plin, u rujnu je postala vlasnik deset posto dionica Partner Banke.

Većinski vlasnik je i dalje Metroholding, koji je Čermaku i prodao dionice, kako proizlazi iz podataka Središnjeg klirinško - depozitarnog društva.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram