Zatvori
Poslovni Puls
16/11/2013

Milanović: Ne možemo pucnuti prstima i izvući gospodarstvo iz krize

Premijer Zoran Milanović najavio je na izbornoj konvenciji bjelovarsko-bilogorske županijske organizacije SDP-a 'čišćenje' javnog sektora. Javni sektor moramo transformirati. On je bunar pogrešaka i bio je poligon za zapošljavanje rodbine i prijatelja, istaknuo je...

"Što se tiče odgovornosti u resorima, sektor zdravstva je daleko najteži i tu očekujemo najviše, ali i imam najvišu toleranciju s obzirom na kompleksnost", rekao je premijer. Ministri zdravlja i obrazovanja su učinili puno, ali tek treba vidjeti rezultate, kazao je. Napomenuo je da je u pripremi 'master plan bolnica' i da treba ići u racionalizaciju, ali ne tako da ljudima zdravstvena zaštita bude daleko i nedostupna, nego najkvalitetnija u najkraćem vremenu i koja će najmanje opterećivati sustav. Milanović smatra da bi u mjestu življenja trebala biti osnovna zdravstvena zaštita koja spašava život, a ostala u regionalnim centrima, ali ne svugdje sve.

"Ne mislimo da smo najbolji, ali mislimo da radimo u dobroj vjeri. Imamo zemlju koja nije postala ono što je mogla i manje smo za to optuživali prethodnike. Pokušavamo objasniti što radimo, ali gospodarska stagnacija traje već godinama i ne možemo smo pucnuti prstima i promijeniti stvari preko noći", poručio je premijer.

O naplati poreza rekao je da se obaveze moraju plaćati, iako to neki zovu poreznom presijom. O referendumu je izjavio: "Politika nije uvijek konsenzus. Ona je kompromis mišljenja i ideja. To znači dopustiti ljudima da idu na referendum o nečem s čime se ne slažeš, ali to je demokracija", prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram