Zatvori
Poslovni Puls
18/11/2013

Slavko Linić: Dužni smo 200 milijardi kuna, a "znanstvenici" kažu da preuzmemo INA-u

Ministar financija Slavko Linić danas je na izbornoj konvenciji riječkog SDP-a poručio kako je u Hrvatskoj danas teško, male su plaće i mirovine, malo je zaposlenih, istaknuvši da Hrvatska može sama naći izlaz iz krize, da "sam SDP to teško može riješiti, ali odgovorna koalicija može"...

Naglasio je kako je Vlada suočena s brojnim kritikama, ali da je u posljednje dvije godine riješila brodogradnju, željeznicu te da se počinje rješavati "zlo od zdravstva u kojem su ostavljeni dugovi, nered i nerad".

Linić je napomenuo kako je Vladu dočekalo 45 milijarda kuna neplaćenih računa, da su se s time uhvatili u koštac, da ih je sada 34 milijarde, a da će ih za mjesec biti 30 milijarda.

Osvrnuo se i na sugestije Vladi da kupi MOL-ove dionice Ine - "neki znanstvenici sada savjetuju sa se kupi Ina, imamo 200 milijarda kuna duga, a oni bi kupovali Inu".

"Nije lako, ali će Zoranova vlada znati koliko tereta prenijeti na privredu, koliko na umirovljenike i radnike, znati će riješiti problem deficita, cirkus u zdravstsvu, unaprijediti obrazovanje i srediti stanje na tržnicama", poručio je Linić. Istaknuo je da u SDP-u imaju kapacitete za koalicijsko sporazumijevanje te da je potrebno znanje i iz drugih stranaka, onih koji su "voljni nepolitizirati, nego se ozbiljno uhvatiti u koštac s problemima", prenosi HRT.

TEME: / / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram