Zatvori
Poslovni Puls
19/11/2013

BICRO najavio partnerstvo sa startup akceleratorom Founder Institute

Poslovno inovacijska agencija Republike Hrvatska (BICRO) ostvarila je partnerstvo s Founder Institute, najvećim svjetskim startup akceleratorom koji programom edukacije i treninga pomaže osnivačima izgraditi tehnološku tvrtku. Founder Institute je globalni program poduzetničke obuke namjenjen svima onima koji žele pokrenuti svoju tehnološku tvrtku a ne znaju kako započeti posao...

Četveromjesečni program edukacije osmišljen je prema stvarnim uvjetima pokretanja poduzeća kroz predavanja, praktične zadatke i interakciju s mrežom mentora iz Hrvatske i Silicijske doline. Program se održava jednom tjedno u večernjim satima te je tako prilagođen i trenutno zaposlenima koji program mogu pohađati a da pritom ne moraju napustiti svoje zaposlenje.

Polaznici uz svaku radionicu dobiju zadatke koje trebaju primijeniti na svojoj poslovnoj ideji te na taj način nakon diplomiranja iz programa imaju razrađenu poslovnu ideju, istražen poslovni model, financijske projekcije, osnovanu kompaniju, marketinški plan.... drugim riječima, sve sastojke potrebne za pristup tržištu. Statistike ovog programa u svijetu pokazuju da 90% diplomiranih kompanija uspješno nastavljaju poslovanje.

Posebnost programa je metodologija suradnje sa kolegama u programu te rad sa mentorima koji pružaju stručne savjete i potporu. Mentori su iskusni startup tehnološki poduzetnici iz Hrvatske te SAD-a.

Founder Institute pokrenut je prije četiri godine u Palo Altu. Danas je Founder Institute najveći svjetski startup akcelerator koji je pomogao osnivanje preko 1000 kompanija u svijetu ali taj broj je u stalnom porastu jer se edukacija istovremeno odvija u 55 gradova na 5 kontinenata. Model Founder Institute-a funkcionira jer, umjesto da pokušavaju dovesti poduzetnike iz drugih tržišta u Silicijsku dolinu, oni globaliziraju Silicijsku dolinu te stvaraju lokalne održive poduzetničke ekosustave na novim tržištima. Founder Institute izgradio je mrežu od 2500 mentora diljem svijeta, koji pomažu tvrtkama u programu i poduzetnicima. Mentori su poduzetnici koji svojim iskustvom i savjetima mogu pomoći polaznicima. Polaznici, mentori, direktori svi oni sačinjavaju veliku globalnu poduzetničku mrežu koja je možda i najveća trajna vrijednost za polaznike Founder Institute programa.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram