Zatvori
Poslovni Puls
20/11/2013

U Indiji otvorena prva banka isključivo namijenjena ženama

Indijski premijer Manmohan Singh otvorio je prvu državnu banku za žene, u cilju jačanja njihove financijske sigurnosti, poslije niza zločina seksualnog nasilja, prenosi B92.net...

Singh je otvorio Bharatiya Mahila bank (Indijsku banku za žene) u južnom dijelu Mumbaija, a otvaranje ove banke je najavljeno još u veljači, kada se Indija oporavljala od šoka zbog zvjerskog grupnog silovanja studentice u New Delhiju.

Ova banka će se fokusirati na kreditiranje žena i uglavnom će zapošljavati žene, iako će muškarci također moći u njoj otvoriti račun. U ovom trenutku, samo 26 posto žena u Indiji ima bankovni račun.

"Tužna realnost je što su žene u Indiji suočene s diskriminacijom i problemima kod kuće, u školi, na radnom mjestu i u javnosti. Njihovo socijalno, ekonomsko i političko osnaživanje je i dalje nedostižan cilj", izjavio je Singh po otvaranju banke, poručivši da je ovo mali korak ka ekonomskom osnaživanju žena.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram