Zatvori
Poslovni Puls
21/11/2013

Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić postao savjetnik telekom divu Telenor

POVEZANE OBJAVE:

Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić dobio je posao u norveškoj telekomunikacijskoj tvrtki “Telenor” kao sajvetnik za regiju i Europu, piše u četvrtak beogradski “Blic”...

Prema saznanjima ovog lista, Tadićev angažman u Telenoru nema veze sa srpskim dijelom Telenora, pa on neće imati ured u Beogradu, dok sam Tadić tvrdi kako mu ured nije ni potreban jer je, kako je objasnio, riječ o “virtualnom poslu”.

“Telekomunikacije su virtualna stvar, pa je i ured virtualna stvar”, rekao je Tadić “Blicu” i naglasio kako njegov poslovni angažman u Telenoru nema nikakve veze s odustajanjem od politike i da i inače sudjeluje u mnogim savjetodavnim institucijama u svijetu.

“Za mene je ovde izazov sektor telekomunikacija i energetike, kao i da razumijem funkcioniranje jedne od najvećih kompanija u svijetu. To je nepresušni izvor znanja koji mogu primijeniti u politici jer se bavim istraživanjem veza telekomunikacija i novih tehnologija i politike”, objasnio je Tadić, a kao “dobru okolnost” naveo i to što zaposlenjem u Telenoru postaje financijski neovisan.

Bivši predsjednik Srbije, a danas počasni predsjednik Demokratske stranke koju je vodio do nakon poraza na predsjedničkim izborima, nije želio govoriti o aktivnijem sudjelovanju u politiku i u DS.

On je ocijenio kako je njegov agnažman u Telenoru dobar za Srbiju i da bi bilo dobro i kada bi i drugi političari imali tako snažne kontakte s velikim multinacionalnim kompanijama.

Ravnatelj europskih operacija Telenora Chel Morten Jonnsen rekao je “Blicu” da će Telenor utemeljiti savjetnički panel za Europu i da je za početak pozvao tri osobe s različitim životopisima i međunarodnim iskustvom, koje neće donositi nikakve odluke, a radit će sa generalnim direktorom Telenor grupe.

“Panel nema nikakve veze s kompanijom u Srbiji”, rekao je Jonnsen.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram