Zatvori
Poslovni Puls
21/11/2013

Slavko Linić: Vi u HDZ-u ste krivi za krizu koju će na kraju platiti građani, nitko drugi

Izmjenama Zakona o porezu na dodanu vrijednost predlaže se da se međustopa PDV-a s 10 poveća na 13 posto. Time će se osigurati 600 milijuna kuna u proračunu, rekao je ministar financija Slavko Linić predstavljajući izmjene zakona o porezima na dodanu vrijednost, na dobit te na dohodak...

Zastupnik HDZ-a Željko Reiner nije propustio podsjetiti da je Vlada prije samo četiri mjeseca međustopu od 10 posto nazvala revolucionarnom. "Je li ovo sada kontrarevolucionarno", pitao je Reiner Linića, koji mu je odgovorio da se Vlada ne bavi revolucijom i kontrarevolucijom, nego rješavanjem krize. "Krizu će platiti hrvatski građani, nitko drugi", rekao je Linić, pitajući se tko je kriv za krizu, odnosno za izostanak gospodarskog rasta.

Reiner je istaknuo kako će povećanje poreza najviše osjetiti siromašni, kojih je sve više, i srednji sloj obrtnici, učitelji te liječnici. Liniću je predbacio i tvrdnju da se Hrvatska više neće ove godine zaduživati u inozemstvu, a sada je zadužila preko 13 milijardi kuna, odnosno 1,7 milijardi dolara uz visoke kamate.

Vlada je, odgovorio je ministar, procijenila da je stanje na tržištu sada povoljnije nego što bi bilo u prvom kvartalu. "Ovo zaduživanje je za iduću godinu, da bi dobili plaću, da bi građani dobili mirovine i da bi idućih šest mjeseci mogli mirnije spavati", poručio je Linić, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram