Zatvori
Poslovni Puls
25/11/2013

Amerikanci se usprotivili korištenju mobitela u zrakoplovima

Nakon što su američki regulatori objavili kako razmišljaju o dozvoljavanju korištenja mobitela u avionima, počelo se čuti prvo negodovanje...

Udruga avionskih službenika (AFA) priopćila je kako se čvrsto protivi promjeni pravila, naglasivši važnost održavanja mirnog okruženja u kabini.

"Svaka bučna i uznemiravajuća situacija ne samo da nije dobro došla, već je i nesigurna. Putnici koji telefoniraju mogu izazvati smetnje, stvarajući negativan uticaj na sigurnost aviona, što je rizično", objavili su.

Više od tisuću osoba već je potpisalo peticiju kojom se od Bijele kuće traži zabrana bilo kakvih promjena u pravilima.

"Tijekom leta, putnici su prisiljeni na ograničen prostor, često na duge vremenske periode, a njihovo prisiljavanje da slušaju glasne privatne razgovore potpunih stranaca je možda najgora ideja na koju je FCC došla. To bi već neugodna putna iskustva još više pogoršalo. To što putnici mogu koristiti telefone tijekom leta, ne znači da bi i trebali", piše u peticiji.

Reakcije na društvenim mrežama bile su i više nego burne.

Predsjednik FCC-a, Tom Wheeler, naglasio je kako agencija samo razmatra tehničke mogućnosti te da nije u mogućnosti narediti aviokompanijama da moraju dozvoliti korištenje telefona.

"Ukoliko FCC usvoji prijedlog, daljnja odluka je na aviokompanijama", rekao je Wheeler.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram