Zatvori
Poslovni Puls
25/11/2013

Apple preuzeo izralesku kompaniju specijaliziranu za 3D prepoznavanje pokreta

Američki informatički div Apple kupio je PrimeSense, izraelsku kompaniju specijaliziranu za 3D tehnologiju prepoznavanja pokreta...

PrimeSense je poznat po razvoju senzora za kontrolu pokreta za Microsoftov Kinect a pokušava i omogućiti upotrebu te tehnologije na mobilnim uređajima.

Appleova akvizicija vjerojatno će potaknuti špekulacije o njegovim planovima razvoja novih proizvoda, poput Apple TV-ja, ističe BBC.

Apple je potvrdio sporazum o akviziciji ali nije htio otkriti financijske pojedinosti. Neki izvori otkrivaju da je izraelsku tvrtku kupio za 360 milijuna dolara.

"Apple s vremena na vrijeme kupuje manje tehnološke tvrtke, no uglavnom ne raspravljamo o razlozima ili planovima", rekao je glasnogovornik Applea.

Trasakcija se vremenski podudarila s učestalim eksperimentima kompanija s kontrolom pokreta.

U listopadu 2011. Apple je podnio zahtjev za registraciju patenta za nove načine beskontaktne kontrole uređaja.

Njihov patent, prikazan u zahtjevu s naslovom "Kontrola video procesa u stvarnom vremenu korištenjem gesti" trebao bi omogućiti korisnicima da "prebacuju" sadržaje s jednog Appleovog proizvoda na drugi bez kontakta.

Analitičari smatraju da kupnjom izraelske kompanije specijalizirane za senzore pokreta Apple priprema teren za razvoj takvih proizvoda.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram