Zatvori
Poslovni Puls
25/11/2013

Europa polako, ali sigurno, ipak izlazi iz krize?

Više ne postoji opasnost od širenja krize u eurozoni, rekao je njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble u Berlinu, na konferenciji koju je organizirao njemački dnevni list Sueddeutsche Zeitung...

Euro je stabilan, financijska tržišta više nisu zabrinuta za budućnost eurozone i nema opasnosti od 'zaraze', rekao je njemački ministar Schaeuble. Dodao je da postignuća Grčke, uključujući gospodarski rast bolji od očekivanog i smanjeni deficit, zaslužuju poštovanje.

Grčki premijer Antonis Samaras u govoru na konferenciji ponovio je da njegova zemlja ne treba dodatnu pomoć za izlazak iz krize, već samo mora ispuniti obveze sadašnjeg programa pomoći. Rekao je da će Grčka 2014., nakon šest godina, izaći iz recesije.

Predstavnici "trojke" (Europske komisije, Europske središnje banke i Međunarodnog monetarnog fonda) trebali bi početkom prosinca doći u Grčku kako bi razmotrili ispunjava li Atena uvjete za isplatu iduće rate financijske pomoći, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram