Zatvori
Poslovni Puls
25/11/2013

Premijer Milanović: Bit će teško, iscrpili smo postojeći model razvoja

U Koprivnici je održana izborna konvencija SDP-a Koprivničko-križevačke županije na kojoj je bio i premijer Zoran Milanović. Rekao je da Hrvatska polako izlazi iz krize - barem što se brojki tiče. Stanje u društvu bit će teško još dvije godine i u tom će se razdoblju snalaziti oni koji su spremni raditi više i kvalitetnije...

"Po starom više ne ide. To smo vidjeli u ovih nekoliko godina. Hrvatska je svoj model nazovi razvoja iscrpila. Bilo je mnogo grešaka, mnogo nezakonitosti i nastavimo li tako, osuđeni smo da budemo jedva prosječna i neuspješna europska država", istaknuo je Milanović, prensoi HRT.

"Stvarati iluziju da ćemo preko sezone, privremenim zapošljavanjem u turizmu riješiti strukturne probleme hrvatskog gospodarstva nije realno i nije pošteno", napomenuo je Milanović. Istaknuo je kako Hrvatska ima vlast koja radi po visokim europskim standardima. "Nažalost to ne znači da oni koji su nam suparnici igraju po istim pravilima. Oni često igraju po pravilima treće balkanske lige. U normalnim okolnostima za to bi se dobila neka vrsta sankcije, međutim, politika nije nogometna liga. Politika je život i nema mjesta za kukanje", rekao je Milanović.

Istaknuo je da razloge neuspjeha ne treba tražiti u Beogradu, nacionalnim manjinama, Budimpešti, Berlinu ili na Mjesecu. "Naš uspjeh i naš neuspjeh su isključivo u nama i dosta je izgovora upiranjem prsta u probleme preko granice, dosta je alibija, sad smo u EU i nismo nikada imali bolju šansu", zaključio je Milanović, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram