Zatvori
Poslovni Puls
26/11/2013

Ministar Linić: Iduća godina bit će jako teška za sve nas

Nije problem u porezima već u niskim mirovinama, niskim plaćama, malom broju zaposlenih, moramo se boriti za povećanje investicija, otvaranje radnih mjesta i plaće koje će omogućiti normalan život građanima, rekao je danas ministar financija Slavko Linić odgovarajući na najčešća pitanja građana pristigla preko društvenih mreža Twittera i Facebooka...

Najavio je da će se porez na nekretnine vjerojatno primijeniti već 2014. jer moramo dodatnim porezima prikupiti prihode za smanjenje deficita.

Istaknuo je kako je Vladina politika kako smanjiti namete privredi kako bismo bili konkurentniji i potaknuli privredu da počne napokon investirati i zapošljavati ljude.

"Prema tome, zdravstveni doprinos privredi je prevelik, treba ga smanjiti i prebaciti na nekretnine. To je nešto što je već pripremljeno od početka ove godine i čeka svoju primjenu. Treba dobiti većinu. Očito je da su promjene u Hrvatskoj najveći problem. Svi smo za, ali kada ih treba primijeniti onda smo protiv", kazao je Linić, čiji su odgovori objavljeni na web stranici Vlade.

Najavio je i da će se u 2014. bitnije reformirati 14 parafiskalnih nameta i ići će se s većim opterećenjem cijena na korisnike, dok će se dio parafiskalnih nameta zadržati jer je riječ o socijalizaciji plaćanja tih nameta. Na upite o porezima kazao je kako nije problem u porezima, već u niskim mirovinama, niskim plaćama, malom broju zaposlenih.

"To se ne rješava poreznom politikom, to trebamo riješiti s politikom razvoja. Jednostavno, moramo početi ulagati, po nama, u energetiku, u infrastrukturu, a građani se moraju polako okrenuti sami stvaranju radnih mjesta, a mi ih moramo poticati. To će riješiti pitanje i višeg standarda i veće potrošnje. I ono što je najvažnije većeg izvoza", naglasio je Linić.

Napominje kako je poticanje potrošnje na kredit politika bivše vlade, kako smo zato stvorili 350.000 nezaposlenih, umirovljenika skoro isto koliko i zaposlenih. Na takvim se brojkama ne može održati Hrvatska, rekao je Linić.

Najavio je u idućoj godini ogromne promjene, i u socijali i u zdravstvu i u obrazovanju. Bit će vrlo teška godina, kazao je.

Upozorio je kako imamo problema - ovo društvo priča o promjenama, Vladu želi optuživati da nedovoljno radi, a u isto vrijeme zaustavlja promjene. Kad bi cijelo društvo shvatilo da se moramo promijeniti, bilo bi puno lakše, bili bi efikasniji. (...) Promjene je puno lakše provesti kad smo svi zajedno. Zato pozivam da u 2014. budete uz Vladu na teškim promjenama, kazao je uz ostalo Linić.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram