Zatvori
Poslovni Puls
27/11/2013

Gotovo da nema zainteresiranih za privatizaciju Croatia Airlinesa?

Noćas u ponoć istječe rok za dostavu pisama namjere za sudjelovanje u procesu kupoprodaje 49 posto dionica Croatia Airlinesa, a prema prvim neslužbenim informacijama za sada zanimanje za taj proces nije veliko...

Danas se ni iz jednog državnog tijela uključenih u taj proces, Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) te Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) nije moglo doznati je li već stiglo ili ne koje pismo namjere.

Iz Ministarstva ističu da s obzirom na rok treba još pričekati kraj današnjeg dana, a i još koji dan iza, jer je moguće da zainteresirani danas poštom pošalju pisma namjere.

Iz DUUDI-ja također napominju da rok ističe danas u ponoć, kao i da bi se sutra u 9 sati donijela odluka o daljnjem tijeku natječaja na redovitoj sjednici Povjerenstva za upravljanje strateškim trgovačkim društvima o čemu će, kako navode, iskomunicirati javnosti prije sjednice Vlade.

Neslužbeno se pak doznaje da bi s obzirom na relativno kratak rok poziva taj javni poziv najvjerojatnije trebalo produljiti.

Javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju 49 posto dionica Croatia Airlinesa CERP je objavio 28. listopada očekujući u toj prvoj fazi, do kraja 27. studenog, pisma namjere, nakon čega bi Vlada, po prvobitnom planu, donijela odluku o početnoj cijeni i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda.

Prodajom 49 posto udjela Republika Hrvatska zadržala bi 46,76 posto udjela u Croatia Airlinesu te bi zajedno s Državnom agencijom za osiguranje depozita i sanaciju banaka (DAB) te Zračnom lukom Zagreb imala 50,25 posto udjela.

Odluku o prodaji 49 posto dionica nacionalne zračne kompanije Vlada je donijela 17. listopada smatrajući da je dovođenje strateškog partnera jedini mogući korak u osiguranju daljnje opstojnosti poslovanja te kompanije, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram