Zatvori
Poslovni Puls
27/11/2013

Microsoft gubi ozbiljan novac na svakoj prodanoj Xbox One konzoli

Prodajna cijena Xbox Onea samo je 28 dolara veća od cijene njene proizvodnje, tako da ni Microsoft, poput Sonyja, ne ostvaruje veliku zaradu prodajom konzole...

Microsoft prodaje Xbox One po cijeni od 499 dolara nakon što je potrošio 471 dolara da ga napravi, sudeći po kompaniji IHS koja je dobila uvid u sve komponente i njihovu cijenu.

Cijena proizvodnje konzole je 90 dolara viša od 381 dolara, koliko Sony troši na PlayStation 4, koji se prodaje po cijeni od 399 dolara. To znači da Sony zarađuje svega 18 dolara po prodanoj konzoli.

Zašto je proizvodnja Xbox Onea toliko skupa?

Kinect košta 75 dolara, ali je najskuplja komponenta AMD-ov mikroprocesor koji Microsoft plaća 110 dolara. Cijena memorijskih čipova iznosi 60 dolara, dok svi ostali dijelovi stoje 332 dolara.

Čini se da i Microsoft, poput Sonyja, ne očekuje zaradu direktnom prodajom konzole, već se oslanja na zaradu od prodaje igara.

Kako vrijeme bude prolazilo, cijene komponenti će padati, međutim, to samo može natjerati Microsoft da dodatno smanji cijenu konzole kako bi poboljšao njenu prodaju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram