Zatvori
Poslovni Puls
28/11/2013

Američki političari postaju zabrinuti zbog Bitcoina

Streloviti rast vrijednosti "bitcoina" zabrinuo je ekonomske analitičare, ali i Senat SAD-a. Analitičari upozoravaju kako će uvođenje bitcoina u realnu ekonomiju biti potencijalno vrlo opasno...

Rudarska kompanija iz Kanade odlučila je isplatiti  svoje partnere, koji se bave geološkim istraživanjima, "bitcoinima“ - elektroničkim novcem.

Vrijednost bitcoina u posljednje vrijeme strelovito raste.

Sredinom listopada jedan bitcoin vrijedio je 150 dolara, a ovih dana vrijednost se "popela" na rekordnih 390 dolara. Ovaj ubrzani rast vrijednosti bitcoina zabrinuo je i Senat SAD-a. Gornji dom Kongresa će razmotriti moguću opasnosti od bitcoina po američku ekonomiju, javljaju tamošnje agencije.

Glavni problem kriptovaluta u tome je što ne postoji nikakva kontrola tijeka ovakvog virtualnog novca. Sve to čini elektroničku valutu veoma pogodnim sredstvom za financiranje širokog spektra ilegalnih aktivnosti. Tako je u SAD-u zatvorena jedna od najvećih online trgovina koja je prodavala ilegalnu robu i zabranjene supstance.

Otkiveno je kako su pojedinci prodavali više od 500 vrsta opijata. Osnovna valuta plaćanja bio je "bitcoin" koji je svim sudionicima virtualne kupovine osiguravao anonimnost.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram