Zatvori
Poslovni Puls
29/11/2013

Hrvatska ima sporiji internet od Srbije, Slovenije i BiH

Prema ljestvici rangiranja zemalja prema brzina downloada putem broadband veze za kućne korisnike koju redovito objavljuje američka tvrtka Ooakla, njihova matična zemlja nalazi se na niskom 31. mjestu...

Ljestvica nazvana Net Index formira se na temelju podataka dobivenih iz milijuna pojedinačnih mjerenja broadband brzina koja korisnici mogu provesti potpuno besplatno putem tvrtkinog servisa Speedtest.net. Dobiveni podatak za pojedinu zemlju je srednja vrijednost izražena u Mb/s u proteklih mjesec dana, gdje je udaljenost između klijenta i poslužitelja manja od 480 kilometara.

Vodeći na ljestvici po brzinama downloada je Hong Kong s brzinom od 71,03 Mb/s, drugi je Singapur s brzinom od 52,85 Mb/s, dok je treća Rumunjska s brzinom od 50,82 Mb/s. Četvrta je Južna Koreja s brzinom od 47,36 Mb/s.

SAD je svoje 31. mjesto zaradio zbog brzine od 20,77 Mb/s, što je lošiji rezultat od mnogih europskih zemalja pa tako i Moldavije.

Hrvatska se nalazi na 97. mjestu s brzinom od 6,65 Mb/s, Ispred nas su Slovenija (14,68 Mb/s), Srbija (8 Mb/s) te Bosna i Hercegovina (6,75 Mb/s)

Na posljednjem 186. mjestu ljestvice je Afganistan s brzinom od 1,13 Mb/s.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram