Zatvori
Poslovni Puls
04/12/2013

MOL potvrdio prodaju INA-e: Hrvatska će moći otkupiti dionice!

Mađarska naftna i plinska grupa Mol ponudila je Hrvatskoj da otkupi udio u Ini, a ne bude li ga hrvatska vlada mogla ili htjela otkupiti, Mol će ga prodati nekom drugom, kazao je potpredsjednik upravnog odbora mađarske kompanije Sandor Csanyi...

"Prodaja udjela u Ini nije u interesu Mola, koji je u prvom redu zainteresiran za to da Ina posluje na tržišnim osnovama. No, ako nema drugog rješenja, željeli bismo biti pošteni", kazao je Sandor Csanyi u razgovoru za mađarsko izdanje Forbes Magazina.

"Znamo da je to ključna kompanija za Hrvatsku, dio njezina nacionalnog identiteta, i zato smo hrvatskoj državi ponudili da ga otkupi. To bi bilo u interesu obje strane", tumači Csanyi, koji je ujedno i predsjednik uprave i izvršni direktor mađarske OTP banke.

"Istodobno sam svjestan da državi nije lako upravljati takvim ulaganjem. Ako u Zagrebu ne budu željeli ili mogli kupiti naš udio u Ini, namjeravamo ga prodati nekom drugom", istaknuo je.

"Mol će u tom slučaju tražiti druge prilike za ulaganja, ali ne u regiji", dodaje Csanyi.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram