Zatvori
Poslovni Puls
05/12/2013

Od 1. siječnja Vlada više neće limitirati cijene goriva

Od 1. siječnja iduće godine cijene naftnih derivata u Hrvatskoj određivat će se slobodno, na tržištu, a ne više temeljem pravilnika, predlaže se zakonom o tržištu nafte i naftnih derivata koji je Vlada s današnje sjednice uputila u hitnu saborsku proceduru...

"Očekujemo da će tržišna konkurencija distributerima stvoriti mogućnosti za veće investicije jer nemaju limit koji ih je držao postojećim pravilnikom", rekao je ministar gopodarstva Ivan Vrdoljak.

Zakon ide u hitnu saborsku proceduru jer se njegovim donošenjem povećavaju prihodi proračuna, a utječe se i na sprječavanje i uklanjanje većih poremećaja u gospodarstvu.

Zakonom je predviđeno i osnivanje Hrvatske agencije za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata, a određuje se, uz ostalo, i obveza formiranja obveznih i operativnih zaliha naftnih derivata te djelovanje u slučajevima izvanrednog poremećaja opskrbe.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram