Zatvori
Poslovni Puls
06/12/2013

Srbija dobila svog "Sanadera": Bivši ministar teško optužen zbog korupcije

Srbijansko tužiteljstvo za organizirani kriminal podiglo je danas optužnicu protiv bivšeg srbijanskog ministra gospodarstva i privatizacije Predraga Bubala i sedam njegovih suradnika zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj prilikom prodaje paketa državnih dionica u Luci Beograd poduzeću Milana Beka Worldfin iz Luksembruga...

Sumnja se da je njihovim mahinacijama država Srbija oštećena za više od 5,7 milijuna eura.Bubalo je uhićen 14. lipnja, a prema posljednjoj odluci Apelacijskog suda, pritvor mu je bez podignute optužnice mogao trajati najkasnije do 8. studenog.

Inače, financijski investitor u poduzeću Milana Beka koje je kupilo dionice Luke Beograd, bila je kompanija vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića koji su na početku bili zajedno i u poslu oko Luke Beograd i u maloprodajnom lancu C-market, ali se Mišković povukao kasnije iz Luke, a Beko iz C-marketa.

Luka Beograd je jedan od predmeta na takozvanom spisku 24 sporne privatizacije, a srpski tajkun i ministar privatizacije u Vladi Mirka Marjanovića (1997. godine) ju je preuzeo u 2004. odnosno 2005. godini, piše Novi Magazin.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram