Zatvori
Poslovni Puls
10/12/2013

HDZ najavio prezentaciju svog gospodarskog programa: "Plan 21" više ne postoji

Saborski zastupnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević i predsjednik stranačkog Odbora za gospodarstvo Marko Kolaković upozorili su na loše rezultate rada sadašnje Vlade, te najavili HDZ-ov Svehrvatski gospodarski forum na kojem će biti iznijete osnovne smjernice gospodarskog programa HDZ-a...

Osvrćući se na pola mandata Vlade Zorana Milanovića, Milošević je rekao da je već u 2011. svima bilo jasno da "Plan 21" ne postoji. Nakon dvije godine rada Vlade urušava se investicijsko i poslovno okružje, rastu porezno opterećenje i nezaposlenost, a nema investicija i ulaganja.

"Dobili su mandat za izvlačenje zemlje iz krize i unapređenje života građana, a bave se isključivo svjetonazorskim pitanjima", kazao je.

Milošević kaže da je sadašnja Vlada od bivše HDZ-ove krajem 2011. naslijedila završene pregovore s EU, zemlju koja je izašla iz recesije jer je u dva kvatrala bio pozitivan gospodarski rast, investicije su rasle, a broj nezaposlenih padao.

Osvrnuvši se na državni proračun, Milošević je kazao kako ima dojam da se on pretvara u "crnu rupu" koja proždire radna mjesta, tvrtke i kupovnu moć građana, a svi "postajemo robovi u funkciji održavanja državnog proračuna i aktualne koalicije na vlasti".

Ključno je to što sadašnja Vlada nema, niti je ikada imala gospodarski program, poručio je Milošević.

Najavljujući HDZ-ov Svehrvatski gospodarski forum Kolaković je rekao kako je njegov cilj u prvi plan staviti gospodarske probleme. Stranački i izvanstranački gospodarski stručnjaci iz zemlje i inozemstva kroz više će panela donijeti prijedloge i smjernice kako pokrenuti hrvatsko gospodarstvo i izvući zemlju iz krize.

Svehrvatski gospodarski forum održat će se u petak, 13. prosinca, u hotelu Westin, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram