Zatvori
Poslovni Puls
10/12/2013

Kontrola medija: Putin ukinuo rusku novinsku agenciju, pa osnovao novu

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je raspustio glavnu državnu novinsku agenciju i zamijenio je organizacijom koja će se brinuti za jačanje ugleda Rusije u svijetu...

Nova organizacija zvat će se Rusija danas, a Putin je odlukom o ukidanju agencije RIA Novosti dodatno pojačao nadzor nad ruskim medijima. To mu je druga odluka u dva tjedna kojom jača svoju poziciju nakon nedavnih prosvjeda protiv njegove vlasti.

Većina ruskih medija već je lojalna Putinu čiji protivnici dobivaju veoma malo prostora, ali najnovija odluka pokazuje koliko su mediji važni za Putinovu vlast te koliko je Kremlju stalo do predsjednikova ugleda i rejtinga.

Čelnik nove agencije koja će nastati na ostacima RIA Novosti bit će konzervativni voditelj vijesti Dmitrij Kiseljov koi je svojevremeno izazvao bijes izjavom da organe homoseksualaca ne bi trebalo presađivati.

"Glavni fokus Rusije danas bit će obavještavanje inozemstva o državnoj politici i javnome životu Ruske Federacije", kaže se u uredbi koju je potpisao Putin.

Sergej Ivanov, predstojnik predsjednikova ureda, novinarima je rekao da se tim promjenama štedi, a unapređuju se i državni mediji, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram