Zatvori
Poslovni Puls
11/12/2013

Brodosplit počeo graditi riječni kruzer za rusko tržište

Na stroju za rezanje limova u utorak je započela obrada čelika za Novogradnju 475 ugovorenoj za kompaniju Premier Cruises Limited, u vlasništvu ruskog investitora. Riječ je o brodu za riječna putovanja, riječnom kruzeru, namijenjenog prijevozu putnika uzduž rijeka Volga i Don, unutarnjih ruskih plovnih puteva, a plovit će na liniji Moskva-St. Petersburg, priopćili su iz škvera...

"Iznimno nam je drago što smo ugovaranjem ovog projekta osigurali i ulazak na rusko tržište, a siguran sam da će nam ovo biti referenca i za niz drugih poslova u ovoj tržišnoj niši", naglasio je Tomislav Debeljak tim povodom, a zadovoljstvo suradnjom izrazio je i kap. Željan Banovac.

"Drago mi je što mogu kazati kako se svi ugovoreni poslovi vezani za ovaj projekt realiziraju predviđenom dinamikom. Iznimno sam zadovoljan suradnjom sa Tomislavom Debeljakom, vlasnikom DIV Grupe i stručnom ekipom i radnicima Brodosplita. Uvjeren sam kako ćemo do polovice ožujka 2015. dobiti riječni kruzer koji će biti na ponos njegovom vlasniku, ali i Brodosplitu i njegovim meštrima", kazao je tom prilikom kap. Željan Banovac.

Duljine 105 metara i širine 16 metara riječni kruzer moći će na svoje četiri palube, u 82 luksuzno opremljene kabine primiti 160 putnika, o kojima će se brinuti 69 članova posade smještenih u 39 kabina. Brzinu od 14 čvorova osigurat će mu tri brzohodna dizelska motora ukupne snage 2200 kW. Gradit će se u klasi Ruskog registra za riječne brodove.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram