Zatvori
Poslovni Puls
11/12/2013

Ništa od privatizacije: Propala prodaja HPB-a?

Prema izvorima Novog lista OTP nije predao ponudu. za privatizaciju HPB-a. Koliko je Erste  ponudila za kupnju HPB-a i je li povećala ili smanjila ponudu u odnosu na prvi krug trebalo bi biti poznato sljedećih dana...

Od prodaje Hrvatske poštanske banke, što je trebao biti prvi značajniji privatizacijski prihod Vlade Zorana Milanovića, u ovoj godini po svemu sudeći neće biti ništa, iako se najavljivalo da će odluku o novom vlasniku Banski dvori donijeti do kraja mjeseca.

Neslužbeno se doznaje da ni ponuda Erste banke nije bila  izdašna. Koliko je Erste  ponudila za kupnju HPB-a i je li povećala ili smanjila svoju ponudu u odnosu na prvi krug trebalo bi biti poznato sljedećih dana. Kakva će biti odluka Vlade nitko ne želi govoriti no naši izvori ističu da država neće prodati HPB ako cijena koju je jedini ponuđač istaknuo za više od 99 posto dionica te banke  bude ispod očekivanja.

Tako  bi se vrlo lako moglo dogoditi da prvi pokušaj privatizacije HPB-a ne uspje te da Hrvatska ne dobije planirana sredstva u proračun. Kako je u slučaju privatizacije HPB-a odlučujuća cijena moguće je da priča završi  prije Božića, ali na način da HPB i dalje ostane u vlasništvu države, piše Novi list.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram