Zatvori
Poslovni Puls
12/12/2013

Nijemci očekuju skromni gospodarski rast u četvrtom kvartalu

Njemačko gospodarstvo nastavit će umjereno rasti u zadnjem tromjesečju ove godine, prognozirali su danas u njemačkom ministarstvu gospodarstva...

"Njemačko gospodarstvo nastavlja putem umjerenog rasta", navodi ministarstvo gospodarstva u redovnom mjesečnom izvješću.

Bruto domaći proizvod (BDP) najvećeg europskog gospodarstva u trećem je tromjesečju usporio rast na 0,3 posto, uslijed slabašnog izvoza, nakon što je u drugom tromjesečju bio uvećan za 0,7 posto.

Najnoviji podaci za listopad mješoviti su, s tim da su lošiji od očekivanja bili oni o industrijskoj proizvodnji i narudžbama industriji.

"Kao posljedica pada aktivnosti u sektoru proizvodnje u listopadu, u završnom ovogodišnjem tromjesečju može se očekivati tek umjeren rast", tumače u tamošnjem ministarstvu.

U ministarstvu ustraju u ocjeni da su "ukupno gledano, opći uvjeti za uzlet vođen domaćom potražnjom dodatno poboljšani", ali i upozoravaju na "i dalje prisutne značajne rizike, ponajprije iz inozemnog trgovinskog okruženja".

Preliminarna procjena njemačkog BDP-a za četvrto tromjesečje bit će objavljena tek sredinom veljače, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram