Zatvori
Poslovni Puls
16/12/2013

Internet trgovina Amazon mijenja cijene proizvoda 2,5 milijuna puta dnevno

Amazon promijeni cijene proizvoda na svojim siteovima nevjerojatnih 2,5 milijuna puta dnevno, pokazuje istraživanje kompanije Profitero...

Usporedbe radi, veliki trgovinski lanci Wallmart i Best Buy korigiraju cijene proizvoda u svojim prodavaonicama oko 50 tisuća puta, ali na mjesečnoj razini.

Iako je jasno da kompanija Jeffa Bezosa dio svog velikog uspjeha duguje čestim popustima, širokoj ponudi i više nego konkurentnim cijenama, pa česte promjene i nisu iznenađenje, analitičari ističu da je ovaj podatak potpuno neočekivan.

Profitero objašnjava da se do ove vrtoglave brojke došlo zbog toga što se poslovanje Amazona u dobroj mjeri oslanja na konstantni monitoring konkurencije i 'munjevite' reakcije i obaranje cijena u odnosu na rivale.

U posljednjih godinu dana je ta taktika očigledno dovedena do savršenstva, pa je broj promjena cijena na dnevnoj razini udeseterostručen, a osim fizičkih dobara, Amazon je počeo sve češće mijenjati cijene i odobravati popuste na svoje usluge i 'virtualnu robu'.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram