Zatvori
Poslovni Puls
17/12/2013

HBOR najavio mikrokredite bez zaloga nekretnine

HBOR je do kraja studenog plasirao 6,3 milijarde kuna kredita, 20 posto manje nego u istom razdoblju lani, a blizu 2011., kad ih je u istom razdoblju odobreno 6,5 milijardi. No, lanjska je godina, kažu u HBORU, bila rekordna, tada su odobrili 10,2 milijarde kuna kredita...

Od ukupno odobrenih kredita oko polovica iznosa, više od tri milijarde kuna, odnosi se na male i srednje poduzetnike koji su se većinom odlučivali za manje investicije.

"Novost koju uvodimo je CIP program Europskog investicijskog fonda za osiguranje mikrokredita obrtnicima i malim poduzetnicima. Kod ovih kredita dijelit ćemo rizik s poslovnim bankama u omjeru 70 posto HBOR - 30 posto banka. Instrumenti osiguranja su samo mjenice i zadužnice te poduzetnici neće morati založiti nekretnine", otkriva Anton Kovačev, predsjednik uprave HBOR-a.

I sljedećih šest mjeseci bit će za jedan postotni bod snižene kamate za kreditiranje investicija u industriji, poljoprivredi, turizmu i zaštiti okoliša, u rasponu od dva do pet posto, prenosi Večernji.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram